Motorrum 2017:
Det rostfria avgassystemet sitter där sedan 2016, med endast 1st ljuddämpare, en rostfri ombyggd från en Volvo XC60 D5, avkapade rör och fästen, vänd upp och ner mot på originalbilen och avgasröret tillverkat av köpta lösdelar samt specialgjort Högströmsfäste.
OMP fjäderbensstag, lackat i bilens färg.  Rostfria skyddskoppar överst på fjäderbenen för att dölja muttern till stötdämparen.

Kommande projekt:

På servicesidan sommaren 2017, Bytt glödstift i Påsk, olja, oljefilter, bränslefilter (skitdiesel som blir som alger om man inte har tillsatts i dieseln som motverkar det, troligen tallolja och allt vad det heter). Som ev framtida förändringar är det väl montering av Laddtryckskylare möjligtvis.

 

Klicka på bild för större foto: Gammal bild, snygg kulör på färgen.

 

 

Klicka på bild för större foto: Insida motorhuv, huvspärr från sista årsmodellen som har längre tunga.

 

 

Klicka på bild för större foto: Det finns ingen gänga i hålen i torpedväggen på en 75:a för att sätta dit GT stagen, annars hade jag gjort det.Klicka på bild för större foto: Avklätt för byte till USA Strålkastare.

Klicka på bild för större foto: Från luftfilter till turbo, en kombination av slangar från 940 TD och Volvo 240 D till en luftburk från 240D.

Klicka på bild för större foto: Torkfilter till AC:n.

 

Klicka på bild för större foto: Oljefiltret flyttat till en servicevänligare plats, monterat med oljeslangar med pressade kopplingar.

 

 

Klicka på bild för större foto: Spolarburk samma i 240 Diesel och 240 Turbo. Expansionskärl på v-sida på diesel jmf med bensinmodeller.

 

 

Klicka på bild för större foto: Turbo och främre rör som har fått avgasbandage fastsatt med rostfria klammer.

 

 

Klicka på bild för större foto: AC-Pump. kommer från senare 240, från 1978-1993 och anpassad till gamla utseendet avseende tex kondensor. Smutsen är remsmörjmedel.

 


Motorrum:
Bromsservo från 240 turbo, ny huvudcylinder, bränslerör i koppar. Alla bultar osv. är nya, alla lösa delar blästrade och varmgalvade eller eloxerade. Specialtillverkad kylare med 1/3 större volym och termostat till elfläkten.

Kommande projekt: Laddtryckskylare, rostfritt avgassystem.Klicka på bilden för en stor bild om du vill se detaljer. 13-raders oljekylare. Elfläkt från BMW M3 framför AC-kondensorn. Slangen går till inloppet
till luftfiltret eftersom originaltratten försvann bland alla grejer och skulle fått uppvärmd luft som passerat kylare innan.