Tillbaka till Rallyfoto>>


TV-Svängen 2005:

Debut i Veteran i en bakhjulsdriven bil... FYFAN VA KUL!!!!!

Morgan Hanssons foto ovan.. Klicka på den för en stor bild.. 
Så här skrev Thorleif Olsson på Motorsport4sale i sitt reportage...


Roger Rooth lyckades inte komma med sladd på nästa bild heller, men en rejäl rapport fyllde snart våran e-mail:

"TV-Svängen:

Ny tävling, ny bil, ja till och med ny kartis, Jonas "Hårdrockarn" Johnsson som kör VOC har aldrig åkt kartis någon gång, så det var ju ett lämpligt offer, så han ställde upp, självklart mot bättre vetande. Även den här gången en bakhjulsdriven bil, och för första gången så har jag kört rally med en trimmad sådan med diffbroms, ja götapetter va sketaskoj det var... Efter att ha kört "himmatävlingen" Vilda Ryd Racet med en VOC, så var ju övertalningströskeln enormt hög när tillfället att få testa en webersnarkande Veteran Ascona dök upp, ungefär som att ge en häst socker, "snipp-snapp" så är det borta...

SS 1 gick väldigt försiktigt, första gången jag körde bilen, var när jag körde av den från släpkärran på släpparkeringen i Hörby, så det var väl knappt sladd på SS1.

SS 2 var den klassiska "Stänkelösa". Där tappade jag 30 sekunder mot Alsin & Battis, dagens största avtorkning för min del, berodde mycket på att jag valde att bromsa och köra runt dom stora stenarna som är strategiskt placerade mitt i vägbanan, vill ju inte köra sönder något på Ingvar "Flatout" Håkanssons kalasfina bil, det är nog Sveriges fräschaste Ascona A!!! In på service och där var servicechef Jörgen Olsson, ni vet, han som kör VOC snabbt som en skållad iller, även där mot bättre vetande... Jag beordrade "Nya däck, lufta bromsarna så vi får frisk bromsolja, putsa framrutan. kolla olja, kolla kylarvätskan"... Nåja, han kollade luften i hjulen (givetvis under protest) och återgick till kaffedrickandet.

SS3.. FYFAN VA FRÄNT!!!!!!!! Drifting på grus.. JAJAJA.. *Tjôta* Jag vet att det inte gick fort, men sablar va skitskoj vi hade, fick plocka av mig hjälm och glasögon i målet för att kunna torka bort tårarna, så skoj har jag inte haft sen dom draggade efter svärmor i fel sjö... Mitt banförslag till nästa TV-Svängen är "11 SS, alla på den vägen"

SS4, minns ingenting, satt och längtade tillbaka till SS3..

SS5, Kul SS, där vi försökte sladda på i svängarna, och det sladdar mycket bättre ute i lösgruset i yttersvängarna faktiskt, varför kör ingen där tro? In på service igen, servicechef Olsson halvlåg bredvid Mamma Hugossons smörgåstårta vid Battis servicebil och ville absolut inte tanka, men efter en mödosam övertalning så gick han med på det, bara inte kaffet hann kallna...

SS6, ännu en kul SS, Kristianstads MK bemannad, i starten regerade "Turbo" och i målet Kerstin Linden... Lika bra att skriva det så inte Kerstin skäller på mig sen.. "Hej Kerstin!!"

SS7, kalaskul väg, sladdade på efter bästa förmåga och hade väldigt skoj, Hårdrocker Johnson & jag satt mest och garvade i målet efteråt.. På väg ut därifrån så ser vi Peter Holgerssons bil på en kärra, så då förstod vi att nått gått sönder, växellådan visade det sig... Han och kartläsaren för dagen, SM-Silvermedaljör "Rojne" Kindvall stod och tittade i målsvängarna inne på SS7, fast det fick jag veta först dagen efter, när Mr Kindvall gratulerade mig till det optimala spårvalet i målsvängen, "INGEN annan körde där ute" med ett asgarv.. Summeringen av dagen, det roligaste jag gjort på jäkligt länge... och eftersom SMK Hörby inte har någon gästbok på sin hemsida så skickar jag ett STORT TACK här till alla funktionärer som var ute och slet för att vi skulle få ha kul i lördags..TACK ALLIHOP..

Mvh Roger En länk till bilutlånande Kräftfiskare Håkansson samt till kartläsande Johnson som huserar på en av sveriges mest oseriösa rallyhemsidor.
www.rallyflatout.com
www.voc.se/racing-for-fun 


Stort TACK till er alla som tar bilder på min trötta gamla Saab.