Rallysnack:

111023

Det är inte ofta det hinns med en uppdatering här, men nu har nog suget för att sätta ihop Päronhalvan nått sin topp, det känns verkligen ut som det är dags nu! Frågan är vad man ska köra? Vem ska åka med? Ja, frågorna är många, men det kanske är enklast att engagera sig i att sätta ihop en motor som fungerar först? Jag återkommer i frågan.


110927

Det är med stor sorg och saknad som jag idag mottagit det tråkiga beskedet att en god vän och Rallykamrat har lämnat oss alltför tidigt. Anders Johansson Kristianstads MK som jag har pratat så många gånger med finns ej mer.

Vila i Frid Anders


110626

Delar som är till salu ligger numera på Mitt Tradera, länk finns i menyn till vänster eller här>>


110402

Tidsbrist råder, därför det inte blir uppdaterat här.


110122

God Fortsättning på er. Nu sitter jag i Karlskrona på ett hotellrum, rum och rum förresten, svit heter det nog när det är flera rum, nåväl, ikväll är det dags för den 10:e prisutdelningen i rallycupen som jag startade för över 10 år sedan, tusan vad tiden går. 

Hoppas alla gillar det, 150 personer och Tina Thörner är officiell VIP-gäst, inofficiell VIP-gäst är en av mina ikoner från ungdomsåren när man var ute och tittade på rally varenda helg. ;-)


101222

God Jul & Gott Nytt År önskar jag er alla.


100324

Ett år sedan är det jag uppdaterade sist, fyfan vad tiden går. En kortsammanfattning kommer här.

Sålde V70:n i somras på semestern. Köpte i höstas en Saab V4a -76a för dom nya bromsokens skull och Sonettfälgarna som var med, ska byta bromsok och tvätta den, sen ska den säljas. Köpt en Ford Focus -99 innan Jul som är min nuvarande bruksholk. Tittat på några 240:s men inte hittat någon bra standardbil än som tilltalar att bygga rallybil på.

Flyttade från Liljeholmen till Enskede 1/6 -09. och har efter årskiftet bytt jobb, ja så det har väl inte hänt nått sen sist.. Haha... Så numera jobbar jag på Bilia.

Tips om en 240 -81a eller äldre mottages med ödmjuk tacksamhet. Helst en 242a men det funkar med en 244 också. En utseendemässigt superfin 244:a GLT -81a med stripes och någon av dom färgerna, mörkrödmetallic tex vore skoj att bygga som rallybil till App K.

Söker en del 240-delar med, Lamelldiff alternativt bakaxel med lamelldiff, gärna med 4:88 utväxling, Weber 45.or, insug till B23. Ha det gott... Ja, jag ska försöka bättra mig med uppdateringarna...


090131

Jahapp.. Då är det snart februari, lågkonjunkturen har tyvärr inte slagit till mot arbetsbördan på "fritiden" eller vad man nu ska kalla den obetalda tiden av dygnet, men det blir väl bättre kanske.

En reparation av avloppstammen 4 våningar upp i slutet av november resulterade i att någon klant/praktikant/fyllo/klåpare välj det som önskas tappade ner något i avloppet som orsakade ett stopp i stammen 6 meter efter det passerat vår lägenhet på bottenvåningen, så vid 19-tiden på kvällen så var det bräddfullt till trösklarna med avloppsvatten. Någonstans mellan 800-1000 liter skulle jag uppskatta det till, nej, det är inte färdigrenoverat sen dess ännu, några veckor till så kanske... Tröttsamt är bara förnamnet...

Annars är det full fart med förberedelserna inför prisutdelningen efter BBRC 2008 som verkar bli den 21 mars efter många rundor med datumen, lika mycket timmar som vanligt att lägga på det misstänker jag, det gör sig inte av sig själv precis, men det brukar ju blir rätt uppskattat så man får ju vara glad för det i alla fall..    

Håller på med det sista på en V70 2.5T jag köpte i sensomras som blivit eftersatt p.g.a lägenhetsrenovering och sen då en översvämning, jaja, efter regn blir det solsken eller vad är det man brukar säga? Bilder på Volvon kommer.

Håller på att försöka ta mig igenom en hög med homologeringshandlingar till Volvo 240, har samlat delar i rätt många år för att bygga en 240 VOC, men har omvärderat dom tankarna nu och undrar om det inte vore riktigt fränt med en 240 App K, ja så där ligger just nu tankarna, ingen som har en tokfin 240 till salu billigt så jag inte har några ursäkter kvar att låta bli??  

Over and Out// Mvh Roger


081222


En Riktigt 
God Jul & ett Gott Nytt År
 önskar jag er alla.

081213

Mästerfilmaren Morgan Hansson har släppt en film från Midnattsolsrallyt 2008, en trevlig film som kan rekommenderas, själv så såg jag den i "glada vänners lag" förra lördagen, givetvis så var det en miljösanktionerad tillställning helt utan fossila bränslen.. Passar på att tacka samtliga närvarande för en riktigt trevlig kväll i rallysportens tecken...   


081115

Måste göra en korrigering av nedanstående inlägg, jag har aldrig påstått att det är Micke Bogren till höger, jag var osäker på om det var hunden som var till höger eller vänster, inte Micke Bogren...   


081111

Jag fick en bild igår.... Micke Bogren har visst köpt hund... Det är hunden till vänster... Tror jag....  


081012

Det här är väl ändå ett föredöme för vad man ska göra med en Opel!!

 


080923

Satt och kollade lite foto från Mälarrallyt på Bengans Foto>>  och jämförde körstilar mellan 3 olika röda Saab V4:or, häng på vetja!! 


Först har vi ju den mycket snabba Gunnar Fredriksson från Katrineholms MK som är något av en måttstock i sammanhanget. Attack in i svängen, gruset sprutar runt bilen, styr in hjulen hårt för att dra in bilen i svängen, man riktigt ser attacken..  


Nästa bild är på en likadan V4a, sobert röd i färgen. Jonas Lindvall Botkyrka MK som verkar kopierat Gunnar Fredrikssons körstil. Attack in i svängen, gruset sprutar runt bilen, styr in hjulen hårt för att dra in bilen i svängen, det syns ju på fotot att det laddas!! 


Sist i bildkavalkaden av likadana V4:or så har vi då Carl Fredrik Ekendahl Mälaröarnas MK, fotografen väntar länge innan han trycker av bilden, hoppas väl in i det sista på ett litet kas åtminstone. Carl Fredrik vrider lite försiktigt in hjulen mot svängens innerkant och möter på mjukt med ett litet försiktigt tryck på gaspedalen, anstränger man sig kan man nog skönja att det är åtminstone 3-4 gruskorn som studsar lite lågmält runt bakhjulet. Ordet "Attack" känns väldigt malplacerat i samband med den här bilden som riktigt andas söndagsförmiddag, Bilbingo och högmässa med Pastor Krusenstjerna.


070824

Igår var jag i Tjust på rally, första tävlingen i år faktiskt. Trevligt att träffa alla polare och gamla bekanta igen. Kan ni tänka er, Bogren vann Veteranklassen!! Helt otroligt att hans skitbil håller ihop en hel tävling!! Han vann 2 NYA rallydäck från Gullabo Däckfynd och en vinkelslip, så det gick nog ihop sig i snåltarmen igår.


Har förresten fått tag i en bild på Bogren från hans senaste badsemester, håll tillgodo.   


070802

Här kommer den utlovade fortsättningen.....


Ställde nosen mot Bilprovningen i Kalmar och tänkte stanna till och kolla av en sista gång, lyse osv... Då funkar inte den förbannade tutan nu heller!! Samma fel IGEN.... P
lastgrejen som håller det fjäderbelastade stiftet som åker på släpringen har brustit igen, förbannade plastskit!! Hade givetvis ingen sån med att byta med heller...

Regbes gick som en dans, inga problem alls, mer än att vikten är rätt hög på den numera, 1640kg tjänstevikt, inte undra på den är trött. Bes-teknikern undrade om jag hade för mycket fritid och om allt var nytt och bytt... 


Hemresan företogs utan problem, lite lunch å så på det igen som en tandlös hund i en benhög.. Fixade tutan, tog inga risker denna gången inför morgondagens kontrollbesiktning så det blev en gammal standardratt från -77. 

Fredagens kontrollbesiktning gick helt utan problem den med, så numera står den i garaget besiktigad i 2 år framåt, påställd, försäkrad och klar, bara att backa ut och åka med den, men den är ju som sagt var inte helt klar ännu i mina ögon, men det kommer i sinom tid.  

Fredagskvällen och eftermiddagen så fyllde jag kofferten på bruksholken med grejer från garaget till filialen. 

Anlände vid 22.30 tiden till Stockholm på fredagskvällen, rätt nöjd med veckans uträttade projekt vid det laget. 

Ha det gott// Mvh Roger


080706

Efter att lagom till midsommar påbörjat min kompledighet så var prio 1 att få mitt "nya" garage klart för användning, så i måndagskväll fick jag och min sympatiska elektrikerpolare Björn, mest kallad El-Björn efter värmefläktarna med samma namn, se här www.elbjorn.se>> upp lysrörsamaturer i taket så med endast bänkamatur och ett par vägguttag kvar att koppla in så kändes det ut som att då ska det åkas en runda till Ryd i Småland för uppdrag "Mission-245"..

Upp på tisdagsmorgonen, boka tid för reg-bes, självklart så fick jag uppge ett antal bes. stationer för att hitta en tid. Tingsryd? Olofström? Växjö? Sölvesborg? Bromölla? Kristianstad? Hässleholm? Ljungby? Karlshamn? Ronneby? Karlskrona? Det var väl själva f*n då..  Kalmar då? 

"Ja, det finns en tid nu på torsdag 08.20 i Kalmar" 
"Den tar vi!"

Försäkra, ställa på bilen, packa, hämta grejer i förrådet och från garaget som skulle med ner dit. Sen var det bara att åka, 13.30 tror jag klockan var...

Sisådär 18.30 runt var jag hemma vid min mor, lånade duschen och var i Ryd 19.05 på motorklubben till minnesstunden efter Lars-Göran Persson & Olle Idsten, 2 gamla vänner och medlemmar i Ryds MK som gått bort. Frid över deras minne. 

Därefter så åkte jag inom till garaget för att kika lite för första
gången på länge, tog bort underhållsladdningen på batterierna ( har världens mest komplicerade styrning av underhållsladdare baserad på en Tudor 6-batteriers underhållsladdare från 70-talet och en R.U-Worktech hårdvaru/mjukvaru styrning som slår igång den med jämna mellanrum) Kopplade på det, slog på tändningen, hade glömt vilken lampa som var glödning så när en slocknade vred jag runt tändningsnyckeln, ½ varv så slog den igång, fantastiskt, den har inte varit igång på 2 år.

På onsdagsmorgon strax efter 07.00 så började sen vansinnesmekandet..

Elfel har jag fått många när den har stått, en spling ny spolarmotor Volvo Original har sagt upp sig när det stått för att nämna något, det är mycket som kan gå sönder av att bara stå stilla i varmgarage. 

Monterade stötfångare bak och var och hämtade lite skruv och brickor M14 som jag inte hade.. Tillbaka till garaget, monterade klart bakändan, letade upp reservhjul och dylikt, på med stänkskydd bak, har faktiskt från en Volvo S80 bak, passar väldigt bra. Monterade mina Galaxy 7x16" och fortsatte framåt, satte ihop min extraljusramp på stötfångaren fram och monterade den, Galaxy på fram, nu var dagen framskriden rätt långt på eftermiddagen, en hel del småfel, elfel och annat skit i mängder passerade revy under dagen, som bara att få tutan att funka, först elfel, sen när den funkar då brister den där plastgrejen som håller det fjäderbelastade stiftet som åker på släpringen, bara att byta kontakten mot en från ett annat nav. 

Startade motorn, lika smutt som dagen innan. Enda är att jag har en spridare som läcker lite, alla spridare och pump renoverades innan jag monterade det, samtidigt renov. jag det till min gamla VW Golf. då börjad en spridare knacka kort efter renoveringen, så jag tog en från 245an, har delat spridaren med klen resultat så den åker tillbaka till firman för renovering igen. Nåväl, Ut med bilen på gården för varmkörning och så var det dags för provkörning, helvete vad slö den är, 3:31 utvxl, 205/55-16" hjul, sa**ns va trött!!! Man kan inte krypköra ut i en korsning  på 2:an, i 90km/h så varvar den 2100rpm och turbon har inte ens börjat ladda... Optimal marschfart på överväxeln är 140-145km/h, då går den som ett jä*la lok på vägen... Får nog till en laddkyl och lite med tryck. Ny varvräknare sitter på plats nu med förresten...

Tillbaks till garaget efter provkörning och en runda mat, 01.30 så slog jag igen garagedörren.

Duschade, somnade strax efter 02. med alarmet på tfn satt till 06, vaknade, tittade som närsynta bofinken Knut på telefon, "06.05" upp som fan, toaletten, på med kläder ut i bilen, "05.20".. Men va i hel*ete!!!!!!! Gå in och somna om i en timme, det vågade jag inte, så jag körde till garaget och backade ut 245an med nosen mot Kalmar. 

Ni vet hur det, ett öga på alla mätare, ett öga på vägen, bägge öronen lyssnar efter oljud. Trött som en gris... Anländer till Kalmar efter 07 och McDrutten annonserade "Frukost" med stora bokstäver på sin neonskylt så det blev långfrukost på McDonuts, det har jag inte testat innan, men det går det med.......

Fortsättning följer...  


080619

Trevlig Midsommar och tack för dom trevliga kommenterarna i gästboken.  Som en extra krydda till midsommarsillen så kommer här en liten bild på det vi redan visste, just det.. "Bogren kan inte köra bil"...  


080605

Här var det länge sen det uppdaterades nu, men det finns givetvis en förklaring till det. 

Jag har lagt större delen av min fritid sedan årsskiftet på att få till årets BBRC kalender>>, när den var klar i mitten/slutet av mars så var det bara att fortsätta med prisutdelningen för 2007-års BBRC, som avhölls den 26/4 under väldigt trevliga former, se reportaget på M4S här>> Ett trevligt arrangemang där Ola Strömberg var VIP-Gäst och eftersom det är en av mina husgudar sen tiden han regerade på grusvägarna med Saab V4a och Saab 99a så blev ju inte kvällen sämre precis. Otroligt trevligt!! 

Jahapp, sisådär lagom runt den 1:a maj så var det då dags att ta tag i de privata göromålen som släpat efter i 4-5 månader. 

Garaget jag fick tag i, även kallat "filialen" i tidigare skrivna alster, det sket sig i vintras med det, strax efter årskiftet. Någon EU regel sedan 2004 säger att alla lokaler över 1000kvm ska ha brandsyn, det saknades sprinkler där så samtliga hyresgäster blev uppsagda så där är tomt sedan 1 månad tillbaka.

Enda trösten i detta var väl att jag inte hunnit mer än att lägga jobb & pengar på hyra och på att måla och snygga till där samt sätta upp 40% av det elektriska som jag skulle ha där när beskedet kom och jag la ner verktygen, värre hade ju varit om jag fyllt platsen med prylar och sen inte fått tag i något annat, då hade man haft skägget i brevlådan, nu blev det inte så stora problem med den biten, pengarna har man ju loosat till ingen nytta, men det är man ju van vid när det gäller rally så det är ju surt en stund tills man glömt det. 

Men efter regn blir det solsken och jag har fått tag i en ny plats som är en del i en lokal (ja, lokalen HAR sprinkler) fördelen här är att det finns 2-pelarlyft, kompressor, Migsvets, gassvets och allt sånt som är bra att ha, det fanns inte i den första "filialen". 

Statusen på nya filialen är att jag har rensat upp där, målat väggarna vita, dragit fram tryckluft till min plats, satt upp slangvinda för tryckluft samt satt upp konsoler för hyllor. 

Kvar att göra är följande. Ska lägga hyllplan på konsolerna och hänga upp lysrörsarmaturer, en sladdvinda 220V samt uttag 380V/16Amp ska monteras. Sortimentskåp ska borras fast i väggen och en hållare för torkpapper. Slipa av och måla bänken som redan fanns på platsen och måla skivan med fernissa eller nått, sen är det nog klart, ska bara fylla upp det andra verktygsskåpet med verktyg också (fick förutom arbetsbänken ett tomt Kamasa verktygsskåp att använda när jag flyttade in, suveränt). 

Jodå, jag vet vad en del av er tänker.. "Varför lägga sånt jobb på en hyrd plats?" Svaret är rätt enkelt, ni som varit i garaget i Ryd vet hur där ser ut, vitt, ljust och rent, jag har ingen som helst glädje av en garageplats som är som ett mörkt skitigt hål i marken, då kommer jag aldrig att åka dit och göra något. Varför? Jo, för mig handlar det om någon sorts avslappning med, inte bara laga något trasigt, en välorganiserad garageplats med bra belysning, kaffebryggaren puttrar så det doftar kaffe i näsborrarna och på radion skvalar det från Vinyl 107>> då är det trevligt att åka dit. Jag kan beundra dom som lyckas få ihop en bil med verktygen utspridda över en parkeringsplats mellan 2 snödrivor, men jag skulle aldrig kunna uppbåda engagemang för att lägga min fritid under dom förutsättningarna. That´s me! 

Så, nu har jag iaf skrivit lite, hur det går med tidstappet? Ja, i slutet av April, då var nog min
kalender i mitten/slutet av januari, Som exempel, jag strajpade en bil för 2 veckor sen som jag skulle gjort i början av februari. Så just nu den 5/6 är jag nog bara 1½ månad försenad med egna grejer. 

Planen under vinterhalvåret jag hade var att jag skulle åkt ner till Ryd under 7-10 dagar nu i vår för att göra klart 245an, men som sagt, i min kalender är det inte riktigt vår ännu. Man är väl troligtvis färdig för en psykisk undersökning som lägger sin fritid på ideellt arbete istället för att göra något för egen vinnings skull, men men, nu är det som det är. Jag fick iaf ihop lite text och har du orkat läsa ända ner hit så kan du ju skriva det i gästboken så jag vet om jag ska skriva kortare stycke i fortsättningen..

Förresten, undrar varför inte Bosse Axelsson skriver något längre på sin hemsida? Saknar hans skrönor och kåserier..

Over and out //Roger


080322

Har lagt till en sökruta för Goggle i högerspalten.  Skriv i och klicka på sök för att hitta det ni söker. 


080311

Kan någon förklara varför jag tänker på Micke Bogren och hans Kartis Marcus Welander när jag tittar på bilden till vänster? Jag har ingen aning själv! 

080302

Då var det dags igen.... Ännu en gång så finns det på Tradera en auktion med reportaget från Emmaboda Flygbana. Man kanske börja sälja såna på Tradera som är signerade?

Saab V4 i Superstage  10-2004>>

"Läs (5sidor) om en saab v4 som gör bra ifrån sig i superstage, tidningen är ny(Gammalt nummer) och oläst, det är inte tidningen på bilden du bjuder på men en likadan."


080210

Diesel Doris är avställd! Ja, det kändes inte ut som att det var någon mening med att ens försöka besiktiga den en gång till. 

12 år och 40000 mil varade 6000kronors-bilen.

Vad som kommer att hända med gamla Doris är ännu inte helt bestämt, men förhoppningsvis så blir det väl tillfälle med någon form av värdig avrättning på skrotet, återkommer om det eventuellt senare. Tills dess får ni hålla till godo med ett foto från ett reportage på Motorsport4sale.com där den lilla damen figurerade på bild, det är väl den enda skrotbilen som fått vara med i ett reportage där?   Klicka på fotot för länk till hela reportaget.

Vi fick en paparazzibild på det vita (läs: rostbruna) härket till bil som enligt uppgift höll såväl tur som retur Stockholm – Växjö. Helt otroligt! Beundrar den glänsande lacken gör Ingvar ”Flatout” och Nellie Håkansson, i folkmun även kända som Spånis och Nellie Furtado.
Foto: Thorleif Olsson

080127

Bonton.se hittade jag en framtidsskildring av en av mina vänner, han är mest känd som "Den Kräftfiskande Pessimisten från Stensjömåla" 

Det här är Ingvar Håkansson om 30 år på PRICKEN!!!


071231

Gott Nytt År 
önskar jag er alla.

071231

Golvet målat 2 gånger i "filialen", det närmar sig.
Hoppas på att elström/belysning och hyllor kommer upp rätt snart efter nyår. 


071223


God Jul 
 önskar jag er alla.

071223

Jag har fått julkort i brevlådan, från Micke Bogren,
Stort TACK Micke!


Fotot är på Micke och hans nya raggarbil..


071221

En jobbarkompis slutade idag den 21/12 och börjar nytt jobb, det skulle han ju inte få göra ostraffat och utan att minnas det länge framöver, så ett mail till favoritradiokanalen 107 Vinyl>> löste det problemet så nu får man ju se sig noga för var man sätter fötterna och vem som står bakom ryggen..
Lyssna här på ljudfilen från när Jonas & Lillemor lurar Pelle i Dagens Grattis>>  

En ledtråd.. Så länge han håller med och säger "Okeeeeej", så är han helt borta i matchen.. GRUNDLURAD, det är bara förnamnet!!


071121

STORT GRATTIS till min ständige servicechef, Rickard Unosson som blivit pappa idag till en liten Frida på 48 cm och 3590 gram... GRATTIS!!

 


071120

Det går inte fort, men det går framåt... ja, garageplatsen då alltså, även kallad "filialen"
 

Just nu är läget följande i garaget, det ser ut som en krigszon. 

*Detta har hänt* Taket är rengjort, tvättat och målat samt väggarna är målade, givetvis i vitt. 

Näst på tur står att montera en dörr och börja montera upp lysrörsamaturerna i taket. Efter det är det dags att tvätta, grunda och måla golvet. En väggfast bänk är tillverkad, men är väl inte klar mer än till 60% eller nått eftersom den ska monteras när det är målat och klart. Det bli helt klart både ljust och VITT, lite synd jag inte tog ett foto innan jag började bara, så skillnaden hade synts, men men, jag brukar aldrig komma ihåg att fota något innan jag börjar riva i det så.


Håller för övrigt på med att renovera ett förråd parallellt med garaget, så man inte behöver ha alla grejer och snubbla på i garaget. Samma sak där, men där är det lite längre framskridit, tak & väggar är vita, golvet grått. Ska måla invändigt på dörren samt sätta upp hyllor och montera ett vägguttag där, sen är det fix och färdigt där för att fylla med grejer.
 

Övrigt då kan man undra? Jag har köpt ännu mer smågrejer till
245an, ett nytt bakljusglas finns på hyllan, ett höger är det, någon som har ett nytt vänster så skicka ett mail så köper jag det. Har även nya skraplister till bakdörrarna, ska målas i paradfärgen blanksvart med klarlack först bara. 

Till
Päronskrutten har jag köpt på mig några beg. kolvar av en känd nasare
(TACK!!), samma sort som tidigare, smidda högkomp-kolvar Mahle som satt tidigare i motorn. Dessa ska modifieras samt viktas och justeras först och främst. Definitivt inte optimalt men då kan jag ju bygga en motorunderdel "historiskt korrekt" efter App K ifall jag skulle vilja. 

Övrigt så har jag köpt på mig lite småskit eftersom jag fortfarande är sugen på att bygga mig en 240-VOC, några fälgar, en ny huvudcylinder, några fälgar till, ja, man kan väl säga att så länge jag inte har en bil så klarar jag mig undan det jobbet, samla delar är ju inte så ansträngande. Det var allt för den här gången, over and out.. Mvh Roger 


070901

Har det dött här??  Nejdå, jag håller på med garageplatsen, men det tar sin lilla tid. Nu är i alla fall en vägg nästan klar, mer skruv i skivorna och sen lite färg så blir det nog bra. Vita väggar och tak samt ljusgrått golv är tanken det ska bli. Så det är bara att kämpa på.

För övrigt så rullar det på, hittat lite av de delarna som saknas till 245an, men än är inte allt införskaffat, men det kommer väl i sinom tid. Någon som Lokari innerskärmar i plast till en 240 för bakre hjulhus?? Ett tillbehör som medföljde vid underredsbehandling på 80-90 talet bland annat, alla tips mottages med glädje.

Eftersom många frågar så svarar jag här: Nej, jag ska inte ta upp den gröna V4:an till min nya garageplats så fort det blir klart med målning och elektriskt, jag har lite annat att göra först, men det kommer väl det med rätt vad det är... Har ju några garagegrannar att tampas med...


För övrigt så passerade km-räknaren på Diesel-Doris 50000 mil i veckan, den börjar bli lite sliten nu..


070818

Dax för en lite uppdatering igen..

Som jag skrev tidigare, så har jag "blivit med garage" ja, eller garageplats är väl rätta ordet. Det är en plats i ett hobbygarage, inte bara rally alltså, utan det är nog det mesta representerat i bilväg.

Så nu ska det då fixas till lite, föregående hyresgäster har haft det som ren uppställningsplats så det finns ingenting i lyse eller vägguttag framdraget. Vi slog upp stomme för en vägg i onsdags och det är ju lite snickeri kvar innan det är dags för målning av väggar och golv samt det elektriska. Vi och vi förresten... Det är en jäkla tur man har snälla polare som hjälper till med snickrandet och elströmmen..


070718

Snart är det dags för Vilda Ryd Racet, Sist jag körde där med pärongurkan var 2004, då såg det ut så här på SS 1. 


070621

Jasså? Nu igen? Ja, då är det väl bara att önska er alla en trevlig midsommarhelg. Ta det lugnt i trafiken . 


070608

Jahapp.. Då var det bara körningen kvar.. Har under förmiddagen gjort teoriprov på både BE & A körkort på Vägverket.. Rätt smidigt, samma kostnad på körkortstillståndet för båda, sen 2st teoriprov med en lagom kaffepaus mitt i mellan.. Det får man nästan fira med en kall pilsner ikväll....


Har för övrigt "blivit med garage" så nu finns kanske risken att man kan göra något där någon kväll då och då...


070505

Tjenixen... Vill bara skicka en TACK-hälsning till alla mina vänner som kom ihåg min födelsedag i onsdags. Stort TACK...


070329

Har redigerat lite gamla bilder på min 245:a. En del foto som togs vid samma tillfälle ligger sedan tidigare i andra menyval under
Volvo 245 TD  i menyn.
 

Dessa resterande foto la jag dock upp på samma delsida, klicka på "Bilder 2005"
under Volvo 245 TD i menyn.


070323

Min gode vän Rickard har fotograferat lite på min 245:a så jag la upp allihop bilderna på samma sida, klicka på "Bilder 2007" under
Volvo 245 TD  i menyn.. håll tillgodo... 


070323

120 kronor är tidningen uppe i nu. Jag tror den kostar hälften ny från förlaget. 


070320

Hittade en annons på Tradera häromdagen som var rätt kul, jag fick mig ett gott skratt i alla fall..  
När jag skriver det här så är den uppe i 71 kronor, men det kostar den inte som oläst om man köper en ny från förlaget?

Saab 96 V4 i Superstage körd av Gullabo Bilsp.börsen 10-2004>>

"Saab 96 Rally V4 körs i Superstage av Gullabo

5 sidor med Saab V4 som smiskar asfalt på ett sätt som överraskar expertisen. Mycket givande för Saab-ägaren"


070301

Tjenixen på er därute i snödrivorna... Jag håller på att försöka samla alla mina bilder under Rallyfoto i menyn, ja även rallyfilmer, tänkte även försöka få in lite gamla bilder från "förr" där med tiden, med förr så menas tidsåldern när Volvo inte kommit längre än till drygt 700 i sin numrering av bilar och Opel Kadett GSI 16V var det hårigaste man kunde ha som var framhjulsdrivet, japp, sent 80-tal och tidigt 90-tal menar jag. Har fortfarande en del digitala kvar att redigera och lägga ut, men dom tar ju slut snart.

Så nu tänkte jag fråga er som läser här, har ni några foto eller film på mig? Både från "förr" och i modern tid som i detta fallet menas efter tideräkningen börjat på nytt tusental. Hör av er, vore väldigt skoj om det vore möjligt att hitta lite mer foto och/eller film. 

Maila på garaget@motorwebb.com 


070212

Har uppdaterat fotosidan från från Bilsport Performance Show med en länk och namn på fotografen. 
Klicka i menyn på rallyfoto som vanligt... 


070209

Ny uppdatering, den här gången foto från Elmias Performance Show när Bilsport RallyCup gästade det evenemanget under påskhelgen 2005.    
Klicka i menyn på rallyfoto som vanligt... 


070207

Förra helgen var jag på MC-Mässa.. I en märklig monter såg jag nedanstående sak.. Givetvis så tog jag reda på vad "FFMB" betydde, men det visade sig vara självklart... "Fjoll Föreningen Micke Bogren var det förkortning för....  Ja, färgen passar ju in i hans feministiska stil...  


Jaminsann, stod det inte "Bogren Edition" på bakskärmen också... Enligt skylten bredvid den här tingesten så var den färgmatchad mot Micke Bogrens högklackade pumps...   

070204

Lagt till en bild från snurrningen på SS1 i GMS-Jakten 2004...  
Klicka i menyn på rallyfoto som vanligt...


070202

Mer foto, den här gången från TV-Svängen från 2005 när jag var ute och luftade fespåsen Håkanssons Ascona A....     
Klicka i menyn på rallyfoto som vanligt... 


070201

Hittar lite foto med jämna mellanrum.. Har lagt in ett utsökt foto från Sydrallyt 2005, klicka på Rallyfoto i menyn.  


070201

Ett mail damp ner från en av besökarna här med Micke Bogren hela familjealbum.  Det presenteras under en egen rubrik till vänster i menyn. Klicka på "Micke Bogren"    


070117

Jag fick ett mail från en nära anhörig till min gode vän Micke Bogren från troskanten, opsi, trekanten är det ju, mailet innehöll en bild på Micke som liten.  Han var precis lika söt och hårig då...     


070116

Har lagt in lite fler bilder som Tony Zimmer tagit, men dom här är på 245:an som står sen en evighet tillbaka och tar plats i garaget. Det är lite blandade bilder på motorrum och utvändigt med lite kommentarer.  


070113

Jag hittade en CD med bilder som Tony Zimmer har tagit, så jag har uppdaterat rallyfoto sidan med några bilder från Kanonrundan/Dackefejden 2004. 

Det kommer ytterligare en uppdatering med bilder från den tävlingen, det är Malte Sandberg som stående mitt bland salladskålen stod och fotograferade när jag lyckades plantera bilen i potatisåkern.    


061227

Det är riktigt glädjande att se att min gode vän Ingvar "Spånis, kräftis, Peps" Håkansson en gång ibland har den goda smaken att ha en bild på en riktig bil (givetvis min bil, han ville väl försöka övertala Jultomten om vad han vill ha som julklapp) på sin hemsida www.rallyflatout.com till skillnad mot vad som brukar presenteras där.
Ja, givetvis menar jag den där ormsnoksgröna Gevaliaburken som han av någon helt outgrundlig anledning har räddat från skrotdöden med hjälp av 14 kvadratmeter plåt, men det är klart, nöjesutbudet i Stensjömåla är väl begränsat, så svetsa rost kanske är lite som "En bal på Slottet.."   Bilderna talar väl för sig själva?     


061217

En God Jul och ett riktigt Gott Nytt År vill jag önska alla mina vänner. 

Sköt om er och ät inte för mycket julmat, då kanske ni inte orkar med julgodiset...

061115

Ähh.. Jag har lägger dit en ny gästbok när jag ändå pillar här.. Men jag får väl blockera vissa ord för att undvika "ovårdat språk" i gästboken. Räcker det med om jag blockerar följande ord tro? "Batman, fjolla, Opel, Fjortontvåa, bogren, fjollor, stänkare" tro??   


061115

Det är ju väldigt trevligt att det finns något på den där gräshoppemopeden som ser smakfullt ut.. Även om det bara är en dekal.. Men det är väl den som håller ihop hela rislasset..   

 


060726

Snart dags för årets "hemmatävling" och som det ser ut just nu så står jag tyvärr inte på starlinjen i år, det var på gång ett tag men i vad säger jag inte, det var definitivt inte en päronhalva iaf..  

Eftersom min stora idol Ingvar "Spånis - Spån Håkansson -  Kräftfiskaren - Peps" Håkansson inte ska köra så ser jag inte någon som helst anledning att ens åka och titta på tävlingen.


060622

Glad Midsommar på er allihop.. Samtidigt så vill jag även skicka en hälsning till Ingvar "PEPS" Håkansson som äntligen fått något vettigt på sin fina Ascona A...  

Titta själva.. Rallyflatout.com>>  


060611

Min klubbkamrat och polare Jonas Johnsson har vunnit sin första klasseger igår i Rojarundan i Kristdala, STORT GRATTIS och hoppas det håller i sig med resultaten!!  


060508

Jag vill skicka ett STORT GRATTIS till Mattias Thörjesson som vann årets första EM deltävling i Rallycross igår i Portugal, GRATTIS!!  


060502

Ett stort TACK till alla mina vänner som uppvaktat mig på, ja, fan i mig på alla sätt idag, SPECIELLT stort tack till mina klubbkamrater, runt 20 pers med bland annat Henrik Karlsson, Kjell "KK-Bygg" Karlsson, Linda Hugosson hörde jag också som ringde upp mig 20.15 ikväll och sjöng "Ja må han leva" och hurrade i telefonen.. Det är första gången någon sjungit allsång för mig i telefon. TACK!! Det värmde!!   


060428

Jag har blivit utfrågad av Ericsson Motorsport inför Sapa SSR, nejfan, jag ska inte köra, jag sköter hemsidan åt SSR,  www.southswedishrally.com ..!!    

Intervjun finns på Ericsson Motorsports hemsida>> och du kan klicka in här och läsa den>>


060414

GLAD PÅSK på er allihop..!!    


060304

Skulle uppdatera, men nu har jag glömt vad det var jag skulle göra, tusan oxo...  Bara för jag ska göra något så skickar jag en hälsning till den enligt ryktet numera KORTHÅRIGA Jonas "Hårdrockarn" Johnsson!?!!?! Vad har hänt? Är jorden platt? Är månen en grön ost? Är Jonas Johnsson korthårig, ja, ni ser på en skala vilken dignitet en sådan nyhet har..  


060221

LYCKA.... Det är när man får ett mail som jag fick i söndags kväll, det var från Johan Arvidsson och innehöll en filmsnutt från Kongen i våras, det värmde i vintermörkret.. Och till Micke Bogren vill jag bara skicka en hälsning, "Har du problem att sladda? Se och lär"  

1.3 Mb är Johan Arvidssons film på, STORT TACK för den >>  

Finns det någon som har mig på film från någon tävling mer så skulle det vara väldigt skoj att få ta del av, skicka gärna ett mail då till roger@rydsmk.com Ännu roligare är det ju om jag får lov att lägga ut den här.


060216

Rykten sprider sig fort, trots dom inte stämmer?!? Jag har fått höra att jag tydligen ska sälja den gröna
"Päronhalvan" Den är INTE till salu! Var det svaret tydligt nog tro så folk slutar ringa och fråga vad den kostar? 

Det jag ska sälja är en gul kaross och ev. även den vita som i menyn går under rubriken "Isbil" 


060214

Sådärja, då har man spenderat helgen i Karlskrona på Bilsport RallyCups prisutdelning, och inte fanken fick jag något pris, i år igen, nedrans skräp oxo..  

Fast det fick ju mannen med södra Smålands bredaste arsel istället, "Nisse Tuta", (det är han i mitten med dålig balans ) . Grattis får man väl säga, om han nu läser här, men det är väl tveksamt, dator och Internääääääääät,  det är ju en massa teknik, kan ju bli lite krångligt...  Mer info finns här>>


060207

Då var det dags för den sista filmen jag har hittills för Internetbruk, är det någon som har mig på film från någon tävling mer så skulle det vara väldigt skoj att få ta del av, skicka gärna ett mail då till roger@rydsmk.com Ännu roligare är det ju om jag får lov att lägga ut den här.

Nu till filmen, SS1 i Älmhults MK:s tävling Silverratten 2005, DM för Småland och jag och co-driver Kjell "KK-Bygg" Karlsson testade siffernoter för första gången tillsammans, det var något i stil med "V4 över krön till V2" så jag smekte med en förförisk rörelse i 2:an på krönet och vred upp på sladd, av reaktionerna vi fick efteråt så gav vi tydligen rätt många en glad och positiv upplevelse, varken jag eller Kjell tyckte det var så märkvärdigt inuti bilen, men släppa av där det står åskådare, det vill man ju kunna slippa om det går.

Ca 0.4 Mb är den på,i vanlig ordning är det Morgan Hansson bakom kameran och  jag vill än en gång skicka ett stort TACK till Morgan för alla filmsnuttar, nästa projekt i filmarkivet blir att visa filmer när Micke Bogren INTE sladdar>> 

 

Bilder med egenhändigt påhittade kommentarer från Silverratten finns här>>


060205

Från 2005 så har jag tyvärr bara 2 olika filmer på päronhalvan, den ena är från NAC-Rallyt i Nybro AC:s regi, 1:a deltävlingen i Bilsport RallyCup 2005, filmad på sista sträckan vid ett vägbyte, på filmen syns och hörs även en annan "känd" filmare, Mikael "Brummis" Johansson Älmhults MK, säkra källor påstår dock att han hade kameran på magen när vi kom..  Det hade dock inte Morgan Hansson, som av någon anledning står oftast där rattvridaren ska bära sig åt som en fjant..

Lite drygt 1.1 Mb är den på, observera klockan i nederkant hur länge vi stod stilla med motorn avstängd >>  

Sen kan du kolla på resultatlistan på Nybro AC:s hemsida>> hur långt efter 1:an i klassen vi var totalt.. Surt sa räven om rönnbären..  


Vad som händer? Jag skulle växla ner från 3:an till 2:an, så jag hade bara en hand på ratten. Då slogs ratten ur handen på mig, troligen en sten i vägbanan eller liknande,  jag tror vi var tillbaka på vägen igen när jag fick tag i ratten igen, fy tusan vad överraskad jag blev... Jäkligt otäckt..
Kändes ut som åskådarna på slänten kom väldigt nära..

Det enda positiva var att kartläsare Jerry "Lalla" Bengtsson *Äntligen* fick en pokal med sig hem till bokhyllan efter alla vedermödor, "bara" en 3:e plats men det blev i alla fall en plåtburk till pokalhyllan.   


060204

Ännu en film från TV-Svängen 2005 när jag körde Ingvar "RallyFlatout" Håkanssons>>  Opel Ascona har jag fått från Team Borgqvist>> i Olofström    
Lite drygt 0.93 Mb är den på>>  


Det är från SS1 så det är rätt trevande...


060201

Ahh.. Ny månad, det firar vi med en ny film från Morgan Hansson..  

Skilling 50 hösten 2004, uppför en backe med en trötter V4:a, det tar tiiiiiiiiiiiid... Jag fick inte köra nerför, det hade varit mer rättvist
Lite drygt 1.1 Mb är den på>>   


060131

JAAAA, SLUTA MAILA NU...  Jag SKA lägga ut filmen från september 2005 när jag fick den stora äran att låna Ingvar "RallyFlatout" Håkanssons>> kalasfina Opel Ascona A i SMK Hörbys TV-Svängen.. Jag förstår ni är nyfikna, jag har inte heller sett honom ha sladd med den bilen   
Lite drygt 1.6 Mb är den på..  "Bååp Bååp" >>   
Vem som filmat? Gissa.. Morgan Hansson som vanligt..


060130

Ny dag, ny film, givetvis så stod Morgan Hansson även på SS1 i Vilda Ryd Racet 2004 och filmade, här har han filmat mig och Jocke Alsin på en sekvens som är Ca 0.73 Mb, ladda hem och skriva upp ljudet>>   


060127

Film var visst poppis, iallafall om man ska gå på besöksstatistiken....  Här kommer ett klipp till när jag dabbar mig, tävlingen är Wäxjö MS tävling Dackefejden 2004, jag får hjärnsläpp och tror jag ska runda ett träd när jag ska köra innanför det..  Givetvis så står Morgan Hansson ÄVEN där och filmar så jag vinkar när vi kör förbi åt honom och hans lillebror och pappa..

Knappt 1,5 Mb är filmen på>> Titta och njut.. 

Förresten så kan jag meddela Spån-Håkansson som skrivit i gästboken att man ska inte "kasta gurka i glashus", exakt när hade du ett "Flatout" sist??   

Och till Micke Bogren som skrivit på Motorsport4sale.com i forumet där han tycker jag ska meka på bilen istället för att kladda med det här vill jag bara säga en sak.. "Jag vet att det känns tufft för dig att det finns dom som KAN lägga ut lite filmer och bilder på sitt tävlande, du har ju precis lärt dig att skicka e-mail".. Hav förtröstan, du kan säkert också lägga ut bilder, om en 10-15 år sådär..


060126

Va fränt!! 130 besökare igår och över 100 besökare idag som ville se ett filmklipp på en gammal V4:a, men då kör vi på med ett från Bilsport RallyCups finaltävling 2004, Grimslövs MS körde sin GMS-Jakten precis i början av oktober och det här är från SS1. 

Nåväl, här är filmklippet som Morgan Hansson från Grimslöv filmat, han har en förmåga att stå med filmkameran där jag dabbar mig så öppna burken med all skadeglädje du har och titta och njut..


Kuriosa... Cirka 500-1000 meter innan där detta filmades så brann en Suzuki Swift upp i South Swedish Rally för några år sedan, var det 2003 kanske?

STORT TACK till Morgan som filmat och skickat materialet till mig..  Lite drygt 2.2 Mb är filmen på>>  Ps/ Spana in funktionären på stenen som hoppar ut i skogen, är det 10 poäng på att skrämma en funktionär?? Och du, glöm inte HÖJA volymen riktigt högt nu... 


060125

I väntan på idoga uppdateringar så kanske lite filmklipp kanske kan passa? Nåväl, här kommer det första. 


SS1 Vilda Ryd Racet 2004, klassisk rallymark, "Hjorthyltan", där kördes det rally när jag "sket i trasor", filmare är Malte Sandberg, team manager för Sveriges mest berömda spritbilsteam..  Lite drygt 0.5 Mb är filmen på>>  


051223

God Jul & Gott Nytt År önskar jag er alla.


Ps/ Ja, jag ska uppdatera med både bilder och text. /ds


050620

3 kolvar kaputt och motorn i delar, det här tar en stund att få ihop känns det som.. Bara för att inte precis allt ska vara skittrist så tackade jag JAAAAAA till årets erbjudande, jag åkte kartis åt Peter Andersson Skillingaryds MK i hans helt nybyggda BMW Compact som föråkare i Skilling 500 nu i lördags, ja götapetter vad den bilen gick då, ungefär som en Std B Saab V4... ,,, på anabola.. Hehe.. 


Bilderna från SS1 har jag knyckt, helt hämningslöst..


050603

Motorras i Sydrallyt så någon Rojarunda det blir det inte, den saken är klar.

När det blir tävling igen beror på när motorn
är renoverad eller utbytt. Svaret är nej, jag har inte rivit isär motorn än så jag vet inte vad det är för fel, men troligen en kolv och då är med stor sannolikhet även motorblocket kaputt så vi får se när det blir lagat, om det blir lagat.


050516

Trea IGEN!!!! Rapport kommer, kanske även med en bild på hur glad kartis-Bengtsson var för sin pokal, denna POKAL som han har suktat efter sedan förra våren.  


050513

På lördag är det BRC premiär med 18 anmälda i klassen och tillbaka i högerstolen är självaste länsman, som inte har åkt sen i Grimslöv i höstas, så vi siktar på att inte bli sist och kanske få honom att hicka lite..

förresten så längtar jag redan till Ekratten i höst, för då ska gästboksskribenten "Bengt Roger Ryydh" åka med..
 


050513

Silverratten arrangerad av Älmhults MK med Anders Martinsson och "Brum-Brum" i spetsen är en gammal klassiker i smålandsskogarna var det som stod på programmet i lördags, den 7 maj. Vi skulle testa noter för första gången tillsammans, Kjell har läst noter innan för sin ohängde son Henrik, men nu var det 100hk mindre så nu gällde det att läsa dom i sloooooooooow motion... 

Tävlingen bestod av 8 SS så hela lördagen var räddad, tur man hade en rejäl matsäck med sig.! Det var 4 SS och sen så körde man samma 4 SS ännu en gång, och med den enorma fjädringsvägen som en V4:a har så var det i spårigaste laget på andra rundan, både för bilen och för chaufförens tycke och smak, den smaken delades dock inte av co-driver Karlsson som ÄLSKAR spårigt och skrek sig tokig i intercomen att jag skulle "hålla".. Nu är det ju inte Herr Karlsson som lagar biluslingen efteråt så jag la in min vetorätt mot det i det tidigt skede, så andra rundan blev mer lite som en transport i förhöjt tempo, men bilen klarade sig bra, men Battis får svarva mer brickor till hasplåten för om är nästan utslitna nu!


Lite foto som jag har satt kommentarer till finns på fotosidan eller klickar du här>>


050511

Jahapp, då var det igång igen, vi började med en kalastävling i Kristianstad, och det är nog en av dom roligaste tävlingarna jag har kört, Kongen i år, ja jäklar vilka vägar, att man inte körde över sin egen bakre kofångare där. SS1 var lite väl snabb för 142km i toppfart, men det kompenserades mer än väl av att på dom andra sträckorna fick vi inte i 4.ans växel överdrivet ofta, definitivt inte varva ut den på 4:an iaf.  Så lite bilder från tävlingen är samlade tillsammans med kommentarer om bilderna om du klickar in dig här>> Eller så väljer du "Rallyfoto" i menyn och väljer "Kongen" 

3:a blev vi, runt 5 sekunder efter P-O Forsman i sin snygga BMW, en hel jäkla minut efter Erik Uppsäll som vann var vi, nu la vi hälften på SS3 efter en fadäs  som kan härledas till "skit bakom ratten" där både en 2:a plats i klassen och ett mindre glapp till Uppsäll försvann som en virvelvind, så vi är nöjda ändå, det var ju första tävlingen på en mindre evighet.  

Snart kommer Silverrattens bilder med text, helt ocensuerat... 


050422

Nu verkar det som att bilen är klar för Kongen, ska bli jäkla skoj att få ut och sladda lite igen, och som vanligt gäller ju "Lugnt och försiktigt mitt på vägen" 


050420

Som vanligt så kan man väl säga att aktiviteten på uppdateringarna speglar verksamheten i garaget. Jag har alltså inte gjort ett dugg, men nu är en genomgång inför Kongen nu på lördag som är årspremiär iaf påbörjad, men det blir bara en översyn och service på bilen.

Putsade på bilen gjorde jag inför Bilsport Performance Show där bilen ställdes ut i påskhelgen i Bilsport RallyCups monter, och den första pokalen som har hamnat i bokhyllan med den här bilen damp ner i och med en andra plats i utställningsklassen "Old Race Car" rätt skoj faktiskt, det trodde jag aldrig.

Så lite småpill nu i veckan så hoppas jag att den fungerar på lördag, hoppas kan man ju alltid.  

En helt ny kartis i bilen är det på lördag, Kjell KK-Bygg" Karlsson som troligen känner sig hemtam i bilen eftersom han körde med just Saab v4:a under 70-talet, och det gjorde han framgångsrikt, så det blir nostalgiträff på lördag, får hoppas att han inte kapar bilen och kör själv bara om han tycker det går för sakta.


050402

Nu ska nog gästboken fungera igen.


050308

Det händer precis lika mycket i garaget som här på hemsidan, så verkligheten speglas väldigt bra just nu. Min gode vän Fredrik Ekendahl I Stockholm har haft den goda smaken att maila mig en bild från helgen när HAN körde sin förstatävling för i år! DRUMMEL!!!! 


050111

God fortsättning på det nya året. 


041229

Har beställ nya trattar till Päronsnoken, borde göra 25 hk med det utseendet va? Bogren, sluta dregla nu....  


041222

God jul och Gott Nytt År

God Jul önskar jag er alla. Ett speciellt stort tack till er alla som har skickat julkort till mig (Ja, det gäller även dig Bogren ) Hoppas vi ses snart igen för nya trevliga duster, både på sträckorna och på serviceplatserna.


041214

UJUJUJJ... Hästkraftsraseriet har startat... Får nog döpa om "Päronhalvan" till "Smisken" för med den enorma effekten så smiskar man ju allt... 128,6 hk i motorn blev det. Funderar nu allvarligt på ett klassbyte till VOC så man får köra nått som har lite mer hästkrafter.. Nästan så den borde gå in i Grupp E rakt av va?  


041206

På torsdag så ska förhoppningsvis motoreffekten komma på papper och frågetecknet om hur många hästkrafter motorn har vara uträtat till ett utropstecken. Dax för en sväng på den rullande landsvägen alltså.  


041124

Den här helgen var det Bilsportmässa i Stockholm, jag var inbjuden av Svenska Saabklubben att medverka i deras monter som "sakkunnig" i Saab V4:a rally samt Klass Veteranfrågor.. Det lät himla flott va??  

Saabklubbens monter innehöll en snygg och proper Veteran V4:a och en Std B V4:a från 70-talet i patinerat skick. För övrigt många riktiga rallybilar på den tillställningen, Per Eklunds berömda Svenska Rallyt vinnare från 1976 fanns även den med i Clarions monter där en del av Eklunds gamla tävlingsbilar visades upp.

Bilsportmässan hittar du här>>
Saabklubben hittar du här>>


041112

Svaret på bildgåtan är att "Gullabo" körde lite väl nära en kon på Superstage-testet, man skulle nästan klarlacka framskärmen och hänga den på väggen..


041108

Jag och kartläsare Bengtsson var i Vetlanda-Höglandsrallyt i lördags på DM-final, ett trevligt arrangemang som till stor del kördes i totalt beckmörker, det är inte vanligt längre, förr så var majoriteten av tävlingarna i mörker. 

Micke Bogren från Trekanten vann både Veteranklassen i tävlingen och Smålandscupen i DM, men nu har vi fått fotobevis på att han fuskar, och det är GROVT också, Det är varken enligt regelboken eller, ja, det är inte ens homologerat!!! Internationella Dopingkommittén är inkopplad och arbetsnamnet på denna för dopingkommittén tidigare helt okända form av fusk är "övertrycksdoping" Ni kan ju själva se på bilden och tänka er vad som händer med den formen av uppladdning, Bogrens "skitnödighet" inför varje SS får härmed en helt ny dimension! Nu snackar vi inte "sköldpaddshuvud" längre, här är det kokosnötter som gäller!! (fotografen vill vara hemlig, han fotade detta på ett avskilt ställe i Vetlanda i lönndom, bilden är maskerad med hänsyn till Bogrens släkt och vänner) Grattis Micke till segern..


041103

Tjenixen...
I lördags så var jag i Skillingaryd och körde Skilling 50 som ingick i Energicupen.. Ja, bilen går riktigt nu efter GMS-Jakten..... Ännu ett skitfel till samlingen... oxid på tändkabeln ner i fördelarlocket till 3:ans cylinder, alldeles illgrönt när jag drog upp kabeln... Till Skillingaryd åkte jag utan kartläsare och utan service... Kartis för dagen var Per Andersson Skillingaryds MK, Per och jag fajtades om DM i slutet av 80-talet så det var lite réunion i bilen då... KUL!! det enda jag hade med mig var en egen fotograf, så snart kommer det nog bilder från Hovfotograf Hansson...  


Finns en ny bild, från Skilling 50 på Rallyfotosidan, alldeles nysnodd från Ericsson Motorsport är den..


041025

Lite mer bilder inlagda på "Rallyfoto" från både Vilda Ryd Racet och från GMS-Jakten.. Klicka till vänster i menyn...


041021

Glöm inte gissa på bilden nedan i gästboken..


041012

Glömde ju för tusan länka till realeseartikeln på Bilsport.se>> för nyaste numret av Bilsport Börsen Klicka här>>


041012

När vi ändå håller på... bildsidor från Kanonrundan samt Grimslövs GMS-Jakten finns om du klickar på "Rallyfoto" i menyn till vänster.


041012

Ohh... man tackar... "Delrubrik" på framsidan av nya Bilsport Börsen, man tackar man tackar, det händer inte varje dag. Klicka på bilden för en större bild av tidningen...  

Fast, sen har vi ju dom i klass 4 i BRC som inte ens får vara med i Hembygdskalendern med sin gamla kräftbur, eller vad säger du Spånis??

Sen har vi en bildgåta nedan som anknyter till reportaget...


Klicka på bilden för en större bild... Vad har hänt? Rätt svar skrivs i gästboken...  


041004

Man börjar bli luttrad... I starten på SS2 så trodde både jag och Jerry att det blivit ånglås på bilen, gick inte över 3500-4000 rpm, men det är något annat som är fel.. Vi mekade oss genom SS3 och SS4 och hoppades på att hitta felet, men på väg till SS5 så gick den sämre och sämre så vi beslutade oss för att inte åka in och vara i vägen för den Allsmäktige Veteranguden Alsin på sträckan utan vi bröt istället. Trist avslutning på årets BRC säsong, ännu tristare tycker jag det var att inte Kräftfiskaren kunde åkt 2 sekunder fortare och behållit 3:e platsen i Klass 4, det vore dom värda, dom där två gamlingarna i den gula Rullatorn.

Dagens stora behållning för många i Grimslöv i lördags var att kommentera reportaget i nyaste Bilsport Börsen där Mickael "Åldermannen" Johansson har skrivit om Gullabos test på Superstagen i Emmaboda. Nu efteråt så har jag har ett tips till er som får förfrågan om att ställa upp med er bil på det, säg inte till Micke som jag gjorde.. "Skriv nu något skoj din tråkmåns, du får fria händer, jag ska inte åtala dig efteråt" Nu vet jag att just DÄR skulle jag ha hållit tyst.. Men det bjuder jag på  


041001

Då var det dags för finalen i Bilsport RallyCup 2004. Den körs på lördag i Grimslövs MS regi, 5 SS på totalt 24 km. 

Till vår stora förtvivlan så har vi läst i gästböckerna både på rallyklassikerna.nu>> och Bilsport RallyCups>> hemsidor att Joakim Alsin Säffle MC, (mer känd som "Hornpelle" och efter årets lysande insats i dessa två cuper, nu även känd som "
VeteranGuden") ska LÄGGA AV!!??!! 

Men va f*n nu DÅÅÅÅ??? Ska vi bara få en endaste sketen chans till på oss att slå denna fartfantom från Lappland, (eller om det var Värmland) ?? Och det redan nu på LÖRDAG i Grimslöv!!?? Ja götapetter, det blir till att tappa ut bromsvätskan, slå ihop bromsrören med en slägga efter besiktningen, tejpa igen matgluggen på iL Pastore Bengtzone med silvertejp , steloperera högerbenet och sen ben en bön till den allsmäktige där uppe, för fy f*n vad det ska LADDAS!!! 

(Ps/ Ladda, det vet jag mer som sagt dom ska, men det vågas det inte sägas offentligt, man blir säkert lite småsmygis så när man har hamnat en gång i en bäck med en kräftbur! /Ds


041001

Fröken Bogrinski har mailat över lite bilder på folkracebil... ehh... Rallybilen menar jag GIVETVIS!!!  "Nya väghållnings-kitet, det gäller att köpa den allra senaste tekniken om man vill ligga i topp. WRC-tech. rakt igenom!"Åhhh... Han har köpt nya dämpare den lille fuskisen!!  "Detta är ett redigt svänghjul, hade du haft ett sånt här på V4an kanske du hade fått uppleva ett högt varvtal"


040923

Det är inte bara på släpen det har blivit lite nya bilder, även annat har hamnat på bild, som tex. nedanstående, vad det är som dekalen sitter på? Klicka på bilden så får du se..


040914

Nu är släpen både kontrollbes och registreringsbes, jisses vad skönt att det är klart. Bilder på hur den såg ut innan renoveringen kommer när jag har framkallat bilderna som är i min kamera. Digitalkamera har jag ingen så nedanstående bilder har Tony "Rallytorget" Zimmer plåtat, Tackar.


Himla tjusig blev den efter allt jobb.Lite småfix återstår för att "anpassa" den optimalt till tävlandet så det blir bekvämt, ja jag vet att jag är lat..


040903

Det gäller att planera sina fadäser med stil, en bra bit in på SS7 i lördags så var det en kort snutt asfalt, givetvis så hade bromsarna gett upp då och bromsa en V4:a på asfalt med sladd som man gör på grus, det låter sig inte göras ostraffat.

Så när jag närmade mig vinkel vänster vägbytet och bromspedalen klonkade i torpedväggen så försökte jag först sakta ner farten med flera pumpningar på pedalen, sen tror jag att jag drog i handbromsen lite, försökte svänga men insåg att det är inte kul att slå runt så jag siktade på grönsakslandet i yttersväng och styrde ut där istället. Självklart låg den enda stenen i hela Ljuder (som den lilla byn heter) där vi landade, den stenen parkerade mitt under min hasplåt och där hängde bilen som på en vippbräda, inget hjul nådde ner till marken... 

GIVETVIS.!! Så står Claes Uddgren från Idrottsbladet där och fotograferar detta elände, så rubrik och bild om klass veteran, det förärades oss... rätt kul, trots att jag vet att jag kommer att få höra det i tid och otid nu... Det har kommit flera mail och måååånga SMS så det är väl bara att bita ihop


040830

Tjahapp, då var Kanonrundan och Dackefejden avverkade, och som jag skrev dagen innan tävlingarna så blev väl i stort sett ingenting rätt. Hur det gick i helgens tävling ska jag återkomma till, för så mycket jä*la problem med bromsarna har jag inte haft sammantaget på alla tävlingarna tillsammans innan, vägarna var SNABBA, åt hel*ete för snabba för onotat är min åsikt, definitivt för snabba för en Saab V4. Jag hoppas att man inte hamnar i det läget att man kör ihjäl någon TK-personal eller publik när bromsarna brunnit upp, för det är jäkligt otrevligt när det händer. Jag ska försöka få fram ett foto på bromsbackarna och bromsok fram så förstår ni vad jag menar, den härdsmältan får Tjernobyl att framstå som en fis i världsrymden.

Tanken är väl att köra Grimslövs tävling den 2/10 och hoppas på riktigt krokiga vägar och vägar som inte dom andra i klassen har kört dom senaste åren, att det går att hänga med hyfsat bra märktes i Vilda Ryd Racet där vi var 0,4 sek efter den Allsmäktige Alsin på SS1 innan bilaset stannade på SS2 med nedanstående fel. 


040830

Har gjort lite på Volvon, det står i spalten till höger. 


040827

Felet på bilen är hittat, ett kabelbrott inne i fördelaren till hallgivaren var orsaken. Vi provar igen på lördag i Hovmantorp och så får vi se hur det går, men ska jag vara ärlig, så har intresset för att köra fått sig en rejäl knäck, känns ut som man lika gärna kan skita i det för i år...

Andra bromsbackar till bakbromsarna är beställda, troligen så är dom gjorda av guld för 2000:- är priset för en sats. 


040804

Ny delsida från Vilda Ryd Racet under "Rallyfoto" i menyn. 
STORT Tack till Ericsson Motorsport>> för bilden nedan, på fotosidan finns den i full storlek. Klicka Här>>


040801

SATANS JÄVLA SKITBIL!


040728

Inte helt lätt att få ihop kopplingen så det fungerar...

Från början satt det ett lättat svänghjul med en förstärkt koppling med gula fjädrar och en lamell med sex små fjädrar på motorn, det ser ut på lamellen som om det kommit någon skit på den, vet inte vad det är, motorolja, växellådsolja eller fett? Sätter jag i en tjockare lamell till den tryckplattan som satt där innan, då blir det för långt avstånd för kopplingscylindern så då kopplar det inte ur.. eländes elände! 

Nu testas det lite olika varianter på koppling. Just nu sitter det ett stålsvänghjul med en alu-solfjäder tryckplatta och Grupp 2 lamell där, ska lyfta i motorn i morgon och se om det fungerar. Avståndet från svänghjulets anläggningsyta mot vevaxeln till där urtrampningslagret träffar diffar på 0,3mm mot det som satt där innan så det borde fungera, sen om solfjäderkopplingen är okej vetetusan, den som lever får se, eller möjligen den som ser får lever, men lever är ju inte gott.


040726

Igår testades det lite grann, bromsarna blev bättre så det var ju positivt, tyvärr har jag inte fått tag i hårdare bakbroms belägg än, men det kommer väl med tiden. Kopplingen är inte bytt så det är väl veckans lilla arbete då, för det slirar ibland....! 


040718

Nu är fotosidan från NAC-Rallyt uppdaterad lite, och det är väl dags att se över päronfyran till ÅRETS HÖJDPUNKT ALLA KATEGORIER, Vilda Ryd Racet...!!

Så, vad ska då göras? Det känns som att kopplingen är på gång att ge upp så det blir eventuellt ett lamellbyte, ska kolla upp de iallafall. 

Nya bromscylindrar bak med mindre diameter samt nya bromsbackar, jag ska även testa hårdare backar bak för att se om det går att få bilskrället att sladda mindre.   

Det ligger 4 stycken nya Michelin L82 av dimensionen 14/62-15" pålagda och klara i garaget, ska bli mycket intressant att se vad det blir för skillnad, i dom tidigare tävlingarna har jag haft bra däck fram och mer än halvslitna på bak. 

Såja, det är bara att dyka på det som en tandlös hund i en benhög nu då...   


040510

Rallysidan.com>> har lagt ut lite bilder från NAC-Rallyt, och se på tusan, vi kvalificerade oss till att få vara med på dom 10 första bilderna som är utlagda, vi har till och med fått en liten sladd, eller är det möjligen bara ett "kas"..040510

Då har vi varit i Nybro och sladdat lite, himla trevlig tävling måste jag säga, fyra blev resultatet, 9 sekunder efter 3:an som är en klubbkamrat, mest känd som "Spånis"  Sträckorna var jäkligt fina, höll perfekt, det enda var väl att SS3 var lite väl rak för en bil med toppfart på 140km/h.. Men men, inget ont utan att det har något gott med sig, spåren i vägen var minimala så man kunde själv välja vilket spårval man skulle ha genom kurvorna, KUL!!!  Bilen då, ja, bromsarna lämnar ju en del övrigt att önska, men det var bättre denna gången så jag hoppas på att det ska kunna gå att få dom ännu ett snäpp bättre, inte trevligt när man inte vågar lita på att det finns bromsar där när man vill bromsa, blir lätt man bromsar för tidigt då och får börja accelerera fram mot svängen igen, lite tidsödande. Ska försöka skaffa mig två nya däck att sätta där bak och se om det sladdar lite mindre då. Till sist så vill jag skicka ett STORT tack till Nybro AC för en kalaskul tävling..!! 


040507

Nu är nog dom flesta felen hittade, bromsröret vänster bak hade släppt lite uppe på bakaxeln så det hade fuktat lite, har säkert glömt att efterdra det, sen så var en bromsback väldigt snedsliten, varför vetetusan, men bromsbacken har inte nått ut till bromstrumman som den ska iallafall så det har fuktat runt bromscylindern vänster bak också. Nya bromscylindrar bak ska dit idag sen är det klart för race... Ska bli skoj...


040506

Det är full fart på översynen inför helgens drabbning i Nybro>> som är nästa deltävling i Bilsport RallyCup>> 
Växellådsoljan såg kalasfin ut när jag hällde ut den gamla (du kan börja andas nu Johan.! ) Bromsar och framvagn helt i sin ordning men bakbromsarna behöver en duvning, det är nerplockat i småbitar och blir väl hopsatt under fredagen. Annars är det nog inga nyheter på den fronten, den fungerar bättre och bättre så snart kanske man till och med kan börja lita på bilskrället..


040428

Nej, det har inte hänt nått än med bilen sen Karlshamnsspecialen mer än att den är tvättad, men snart så... *S* Däremot så har jag städat lite här på sidan, det finns lite nytt i menyn till vänster, "Rallyfoto" där hamnar precis som det låter, rallyfoto, ja, lite från tester osv också. Under "Rallysnack" så finns det sparat som tidigare legat här under "Senaste Nytt", alltså gammalt dret bara... *L* 


040422

Jo, jag vet att det är torsdag idag och Karlshamnsspecialen gick i lördags, men jag är lat av naturen.. *flin*  Hur det gick? Lugnt och försiktigt, ingen överladdning där inte, kartläsaren till och med klagade på att jag bromsade för tidigt, och bromsarna, dom kändes inget bra, så där ska jag försöka göra något, inte kul när det tar i torpedväggen. 

Lite bilder från Karlshamnspecialen har jag samlat här>>>>

Den här under är från Rallysidan.com>>


En rätt frän bild från Sunnerborundan från Rallysidan.com>>

Den och några nya till finns Sunnerborundans bildsida>>Bra sladd....


040413

På lördag är det första tävlingen på året i
Bilsport RallyCup>> som jag och min kartläsare Jerry Bengtsson ska åka, ja, åtminstone så ska vi försöka köra hela cupen. Efter tävlingen som startar 11.00 så är det Jubileumsfest för 50-års jubilerande Ryds Motorklubb>> i Ryds Folkets Park där Grönwalls Orkester spelar när en 3-rätters supé har slunkit ner, så jag gissar att det inte kommer att skruvas på bilen på söndag. 


040410

Har varit på testdag hos Södra Sunnerbo MK i Skararp, en 4,4km lång SS som kördes 3 gånger, SKITSKOJ!!!! Bilen funkade bra och det är ju skoj att den gör det någon gång. 

Har snott en bild från Rallysidan.com>> och har fått en till bild till från Leif Axelsson som har Leifs Foto>>

 

Här är lite bilder som är snodda från Rallytorget.net>>


Jag har samlat alla bilderna på en egen sida.. Sunnerborundan 2004>>

Här är lite sparat strunt som inte platsar under "Senaste Nytt:" på första sidan längre.

Hets:
Micke Bogren